Om du är singel

Det här kan vara en särskilt svår tid för personer som inte har stödet från en mångårig partner. Men att vara singel ska inte behöva göra det svårare att ha cancer. Det finns hemsjukvård att få när du behöver den. Du kan även få hjälp med saker som transport till dina läkarbesök.

  Du har troligen fler personer än du trodde i din bekantskapskrets som är beredda att hjälpa dig, och många med spridd bröstcancer tycker det är givande att prata med en onkolog med vidareutbildning inom psykiatri eller kurator, oavsett livssituation.

  Ta tidigt reda på vilken hjälp som finns att få, så att du inte behöver oroa dig. Du kan fråga din doktor eller någon annan på din mottagning vilka alternativ som finns för just dig. Sök på ditt landstings webbplats för att ta reda på mer om exempelvis sjukresor och vård i hemmet.

  Hur berättar man för en ny partner?

  Om du dejtar kan du känna dig osäker på när och hur du ska berätta för en ny partner att du har cancer. Lita på att du själv bäst kan bedöma när det är dags att ta upp det. Kanske hjälper det dig att öva på vad du ska säga tillsammans med en vän, innan du berättar.

  Utgå inte från att han eller hon kommer att dra sig ur er relation på grund av cancern. Försök istället ge din partner en chans att acceptera det du berättar. Hur reaktionen än blir, så har du inte kommit med nyheten ”vid fel tillfälle”. Vi reagerar alla olika på svåra besked.

  När du får diagnosen spridd bröstcancer

  När du får diagnosen spridd bröstcancer
   Må bra med din cancerbehandling

  Må bra med din cancerbehandling

  Livet med spridd bröstcancer

  Livet med spridd bröstcancer