Livet med spridd bröstcancer

Det finns mycket du själv kan göra för att må bra och ta kontroll över ditt liv efter beskedet att du har spridd bröstcancer. Du kan vara din egen bästa vän genom att ta reda på vad som får dig att må bra, vad som ger dig styrka och vad som hjälper dig.

Var inte hård mot dig själv, det är okej att ha bra och dåliga dagar!

Att acceptera din nya verklighet

Det är tufft att få en cancerdiagnos, och alla reagerar olika. En del är inte alls beredda på de känslor som kan komma vid oväntade tidpunkter, och känner kanske inte igen sig själva längre. Många upplever också att de är ensamma med sina känslor.

Det är viktigt att du vågar lyssna på dina känslor och din rädsla, även om det är svårt. Lita på dina instinkter och var ärlig med vilka behov du har. Ingen kan kräva att du ska känna dig positiv hela tiden, inte ens du själv. Ha tålamod, och var din egen bästa vän

Sandra

Här berättar Sandra om vad som ger henne styrka och vad som får henne att må bra. Hon mår som bäst när hon är med människor som vågar fråga och hon berättar om vikten av öppenhet för att kunna vara sig själv. Sandra hämtar också stöd från cross fit som är en typ av träning.