Livet med spridd bröstcancer

Det finns mycket du själv kan göra för att må bra och ta kontroll över ditt liv efter beskedet att du har spridd bröstcancer. Du kan vara din egen bästa vän genom att ta reda på vad som får dig att må bra, vad som ger dig styrka och vad som hjälper dig.

Var inte hård mot dig själv, det är okej att ha bra och dåliga dagar!

Att acceptera din nya verklighet

Det är tufft att få en cancerdiagnos, och alla reagerar olika. En del är inte alls beredda på de känslor som kan komma vid oväntade tidpunkter och känner kanske inte igen sig själva längre. Många upplever också att de är ensamma med sina känslor.

Det är viktigt att du vågar lyssna på dina känslor och din rädsla, även om det är svårt. Lita på dina instinkter och var ärlig med vilka behov du har. Ingen kan kräva att du ska känna dig positiv hela tiden, inte ens du själv. Ha tålamod, och var din egen bästa vän

Uppstart med Leila

Välkommen att börja träna med Leila Söderholm. Leila är föreläsare, inspiratör och hälsoexpert. Hon har jobbat hela sitt liv med att få människor att må så bra som möjligt. Leila var själv drabbad av cancer och har genomgått långa och svåra behandlingar. För henne var det avgörande att röra sig varje dag för att må bra. Hon har skapat träningspass med övningar speciellt utformade för att passa dig som lever med spridd cancer. 
I den här filmen berättar Leila om hur träningspassen är uppbyggda och vad som är viktigt att tänka på.

Kostråd med Klara

Välkommen till Klara Nypelius-Standleys kostrådgivning. Hon arbetar som dietist med cancerpatienter på onkologimottagningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Klara är legitimerad dietist och är även projektledare för Mat och Cancer på Dietisternas Riksförbund. 

Den här filmen är den första av fyra där Klara ger kostråd anpassade för dig som lever med cancer. Klara berättar på ett mycket pedagogiskt sätt om studier på mat och cancer, samt att det är viktigt att inte stirra sig blind på en studie. Det är viktigt att se helheten för att kunna komma fram till goda kostråd.